179 179 179
Culinaire Cursussen en Opleiding


TeesT verzorgt culinaire opleidingen door het hele land. Deze  worden georganiseerd door vinoloog Robèrt Verweij. Bij sommige cursussen fungeert een bekende vakidioot als gastdocent. Meer informatie over de cursussen vind je op www.TeesT.nl.


Wijncursus
De specialiteit van Robèrt. Hier geen stoffige verhalen, maar praktische kennis en kunde over wijn. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren? Theorie leer je thuis, de lessen zijn voor vragen, verdieping, gezelligheid en wijn proeven. Op de SWEN 1 wijncursus van 4 avonden proeven we 36 wijnen, op die van 9 avonden meer dan 80. De laatste leidt op voor het SWEN 2 Wijnbrevet.


Pasta cursus
Zelf verse pasta maken, pasta recepten en pasta draaien met de hand of pasta machine. 2 dagen ondergedompeld zijn in de Italiaanse eetcultuur met kookbeest Giovanni!

Cursus vis fileren
3 dagen met de Katwijkse visheld Arie Kuijt leren vis fileren in Midden-Nederland! Arie is visinkoper te Katwijk, alle vis die we fileren komt de cursusdag pas aan land en is dus kneitervers. Voor jou is dit echt een supersnelle manier om alles over vis te leren: roken, fermenteren, sousvide maar vooral vis fileren.


Theecursus

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld. Vandaar onze samenwerking met met de wereldberoemde Dilmah School of Tea. Docent is theesommelier Mariella Erkens. Zij behandelt de geschiedenis en productie, maar ook de verschillende soorten thee. Daarnaast veel praktijk: hoe lang laat je thee infuseren en op welke temperatuur? En welke thee in welk glas?

Cursus sousvide koken
Sousvide koken is de beste bereiding van de laatste decennia. Je leert veilig en smakelijk sousvide koken, dus vacuum koken. Ook bespaar je veel tijd en geld. Je kunt van betaalbare ingredienten supermalse gerechten maken op de perfecte cuisson!

Cursus fermenteren
Veilig en smakelijk je voedsel fermenteren met Meneer Wateetons. Voor koks en hobbykoks, er gaat een wereld voor je open! Zelf groenten en melk fermenteren tot cortido, kimchi, yoghurt of rauwmelkse roomboter en mozzarella.
Zuurdesem maken voor zuurdesembrood en bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto. Te gek toch? Ook gaan we zelf azijn maken van wijn, met als culinaire uitstapjes balsamico en agrodolce.
O ja we gaan ook zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir. En als klap op de vuurpijl vlees fermenteren tot gedroogde worst. De worst moet je nog even zelf gaan maken...


Broodcursus
Meer een vakopleiding dan een gezellige workshop brood bakken. Vandaar dat we met 3 docenten werken: brooddokter Edwin Klaasen van Desemenzo en bakker Albert  Steehouder naast kok Robert Verweij. De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis van grondstoffen en de kunst van het goed brood bakken. Je leert recepten, maar vooral onmisbare basiskennis. Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Na de cursus kun je recepten en broden ontwerpen.We bakken o.a. gistbrood, zuurdesembrood en Frans brood.


Vleescursus

Docent Gertjan Kiers is een geboren slager met veel passie voor het vak. Zijn enorme kennis deelt hij graag. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? En waar zit de zwezerik bij lam of kalf? Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard bespreken we ook  de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en orgaanvlees komen aan bod.


Kaascursus
Docente op deze vierdaagse kaascursus is Betty Koster van l'Amuse, zij behoeft  bij kaasliefhebbers geen introductie. Betty is een echte kaaskenster met jarenlange praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast besteedt vinoloog Robèrt Verweij ruimschoots aandacht aan het combineren van kaas en wijn.


Cursus Wijn & Spijs combineren
Wijn en spijs combineren is tegenwoordig verplicht aan tafel. Zomaar een goede wijn schenken, dat is er niet meer bij. Nagedacht zal er worden, over smaakgehalte en zuren. Over mondgevoel en houtrijping. Dit is uiteraard een wat overtrokken beeld, maar als gastheer, gastronoom of thuiskok zul je toch wijn en spijs op elkaar aan moeten laten sluiten. Of je nu het gerecht tegen de wijn aan kookt, of de juiste wijn bij het gerecht zoekt. In IJsselstein en Beverwijk.

Pizza cursus
Zelf pizza bakken, van pizzadeeg en pizzasaus tot houtoven opstoken en bakken.


Meer informatie over alle cursussen vind je op www.TeesT.nl en op Qursus Cursussen.

         
  Robert . Sommelier . Teest . Wijnbar Koksonline Datacure